Kansallismaisema Koli

Koli on Pohjois-Karjalan korkein vaaramuodostelma Pielisen rannalla Lieksassa. Kolin kansallispuiston merkittävimpiä näköalapaikkoja Kolin huippujen lisäksi ovat Mäkrä, Jauholanvaara ja Vesivaara. Kansallispuiston pinta-ala on 30 km2. Kansallispuistossa on merkittyjä patikkapolkuja yli 60 kilometriä. Kansallispuiston patikkapolkuverkostot, Pirunkirkko ja Suomen pisin Repokallion lohkareluolasto sijaitsevat Korvenkodan välittömässä läheisyydessä josta voit löytää myös geokätkön.

Pielinen

Pielinen on Suomen neljänneksi suurin järvi lukuisine saarineen. Sitä luonnehtivat rannoilla kohoavat jylhät vaarat ja suuret avonaiset selät.

Ja kalastuksen ystävä, "Ahti suo antejaan."

Korvenkodalta lähes erämaaluontoisena avautuva Pielisen Purjeselkä harjusaariketjuineen, Purjesaari ja Laitosaari hiekkarantoineen ja kansallispuiston nuotiopaikkoineen tarjoavat upeat kalastus- ja piknikretkeilypuitteet souturetkille. Korvenkodan varanneille kolme soutuvenettä käytettävissä.

Pirunkirkko

Pirunkirkko sijaitsee noin 500 metrin päässä Korvenkodalta. Pirunkirkko on 34 metriä pitkä ja 1-7 metriä korkea Z-kirjaimen muotoinen jääkauden muodostama kallioluola.

Taiteilija Eero Järnefeltin muistokirjoitus vuodelta 1893 on muistona luolan seinässä ja perimätietojen mukaan hän on myös yöpynyt Korvenkodan maisemissa tilalla sijainneessa karjatorpassa.

Repokallion lohkareluolasto

Pirunkirkon ja Korvenkodan läheisyydessä sijaitseva Repokallion luolasto on Suomen pisin lohkareluolasto. Sille on mitattu pituutta reilusti yli 100 metriä. Luolasto on vaikeakulkuinen eikä sinne suositella menemistä ilman opasta, ennakkotiluksesta opastus kauttamme.

Ennallistajan polku

Pirunkirkon pysäköintialueelta lähtevä 3,5 km pituinen kansallispuistoon kuuluva Ennallistajan polku nousee Jauholanvaaran upealle näköalakalliolle ja palaa Pitkälammen sekä Ylä- ja Alamurhin perinnepihojen kautta takaisin Pirunkirkolle.

Ennallistajan polku liittyy osin myös Herajärven kierrokseen. Korvenkodalta pääsee suoraan kansallispuistoon ennallistajanpolulle patikoimaan ja talvisin lumikenkäilemään.

Herajärven kierros

Herajärven kierros kulkee itäisellä osalla Kolin kansallispuiston halki ja kiertää Herajärven. Reitin pituudeksi voi valita joko 30, 40 tai 60 kilometriä. Herajärven rannassa sijaitsevaan Lakkalan perinnepihapiiriin on Korvenkodalta kansallispuiston polkuverkostoja pitkin 11 kilometrin edestakainen matka. Tämä on yksi mainio muutaman tunnin patikkaretkikohde kansallismaisemissa.

Korvenkota savusaunoineen rikkaassa luontoympäristössä tarjoaa ryhmällesi mitä oivallisimman tukikohdan viettää oma ikimuistoinen  Koli -päivä.